Om ifb2016.com

Siden har som formål å hjelpe lånesøkere til å ta de rette valgene når de vurderer ulike bankers tilbud. Som et utgangspunkt er det viktig å skjønne hvordan bankene tjener pengene sine. For eksempel skal du ikke henge deg opp i rentetilbudet du ser i blant annet annonser. Du må ta med alle kostnader (gebyrer), også de kostnadene som løper dersom du er sen med betaling eller misligholder lånet, når du skal finne det billigste alternativet. Du må forstå forskjellen på effektive og nominelle renter.

De som kan det grunnleggende, sparer vanligvis penger sammenlignet med de som slår til på første tilbud. De som også forstår hva som gir bedre rentebetingelser, kommer alltid best ut. Kan du dette? Vet du hva kredittvurdering er? Vet du hvordan du kan påvirke din egen kredittscore? Vet du hvilke banker som har de greieste kravene? Hvem har de laveste rentene og gebyrene?

Slike spørsmål finner du svar på her.

Vi som skriver for nettsiden har personlige erfaringer med alle typer lån, og er alle ansatte i relevante stillinger (bank og finans). Det meste av stoffet vil være vurderinger og sammenligninger av lån og spareprodukter fra forskjellige banker. Andre artikler vil ta for seg for eksempel generell hverdagsøkonomi for folk flest, gjeldsproblematikk, forsikringsspørsmål og hvordan du forbedrer inntekten din.