Låne i banken, eller søke på nettet?

Låne i banken, eller søke på nettet?

Er man av den eldre garde, så har man sikkert vært innom banken i mange år hver gang man skulle hatt utført en tjeneste. Når vi nå skriver 2018, så er alt mye enklere. Det er derfor nærmest ikke nødvendig å ha en egen rådgiver i banken – man kan ordne det meste via internett. For eksempel hvis man skal søke et forbrukslån, så kan du gjøre det fra datamaskinen på bare noen få minutter. Derfor er vel valget enkelt?

Fordeler med å låne i banken

 

Har man en rådgiver å forholde seg til, så kan det være greit å ta kontakt med denne personen for å søke lån. Da vet man at man er i «trygge hender», selv om man nødvendigvis ikke får det beste tilbudet som markedet kan tilby. For mange er det viktigere å vite at man får god service fremfor den laveste prisen, men dette blir naturligvis opp til enhver å vurdere.

For de fleste «sparebanker» vil kreve mer penger fra deg når du låner, enn hva en typisk internettbank kan gjøre. Derfor må du være forberedt på høyere rente, men for mange er ikke dette noe problem.

Fordeler med å søke lån på nettet

Den største fordelen med å søke lån på nettet er at alt tar kortere tid. Noen banker (slik som DNB) har gått i bresjen når det kommer til online håndtering av søknader om lån. Gjennom å bruke BankID kan man signere en lånesøknad på bare noen få minutter, og hvis man er riktig så heldig så får man utbetalt lånet allerede samme dag som man søker. Dette vil sjeldent være tilfellet hvis man søker i den lokale banken.

Samtidig så er konkurransen langt større blant de mange «internettbankene», slik at sjansen for å få et bedre lånetilbud er større her. Søker du gjennom en låneformidler så kan du dessuten få mange lånetilbud på den samme søknaden og du sparer mange minutter.

Konklusjon

Mange synes fortsatt det er greit å ha en fast kontaktperson i banken som hjelper en med alle bank og låntjenester. Allikevel så vil nok dette være noe som mangler i fremtiden, ettersom også banktjenester skal effektiviseres. For deg som kunde er dette også positivt, ettersom rene «internettbanker» sparer penger på lønn og ansatte, slik at de kan tilby deg et rimeligere lån.
Derfor anbefaler vi alltid at man søker om forbrukslån på nettet, ettersom det er her man vil finne de billigste lånene. Og hvorfor skal man betale mer enn nødvendig for å låne penger?